Кафедра економіки, обліку і оподаткування
Національний університет "Чернігівська політехніка"

Гостьова лекція для здобувачів вищої освіти Лінчепінгського університету (Швеція)

Гостьова лекція для здобувачів вищої освіти  Лінчепінгського університету (Швеція)

11 жовтня 2024 року на базі Навчально - тренінгового центру управління економікою та бізнесом кафедри економіки, обліку і оподаткування НУ «Чернігівська політехніка» відбулася гостьова лекція к.е.н., доцента кафедри економіки, обліку і оподаткування Гнедіної Катерини Володимирівни на тему «Logistics in Ukraine: trends, modern challenges and perspectives» для здобувачів вищої освіти Лінчепінгського університету (Linköpings universitet, LiU), який є закладом вищої освіти у м.Лінчепінг, одним з найбільших та відомих університетів Швеції.

 

 

 

Лектор к.е.н. Гнедіна К.В. ознайомила здобувачів вищої освіти Лінчепінгського університету з сучасним станом та проблемами розвитку логістистичного сектору в Україні в умовах воєнного часу,  особливостями реалізації логістичних операцій та підходами до їх управління.

Окрема увага була приділена питанням забезпечення стійкості логістичних систем, в тому числі логістичних систем прикордонних регіонів країни, а також ролі волонтерів України у забезпеченні необхідними ресурсами різних груп стейкхолдерів.

Під час лекції також були розглянуті інноваційні рішення у сфері логістики, перспективи їх впровадження в контексті сталого відновлення логістичної інфраструктури, а також напрями впровадження інновацій задля підвищення стійкості логістичної системи України та забезпечення ефективності логістичних процесів в умовах повоєнної відбудови.