Кафедра економіки, обліку і оподаткування
Національний університет "Чернігівська політехніка"

Тренінги з першої домедичної допомоги

Тренінги з першої домедичної допомоги

Вже третій рік поспіль ми живемо в умовах повномасштабної війни. Ракетні і «шахедні» атаки, «прильоти» стали невід’ємною частиною нашого повсякденного життя, тому від страшних несподіванок ніхто з нас не застрахований. Як бути до них готовими? На це питання 10 червня 2024 року отримали відповідь викладачі кафедри економіки, обліку і оподаткування: Дерій Ж.В., Мініна О.В., Шадура-Никипорець Н.Т. ‒ на тренінгу із надання першої домедичної допомоги.

 

Тренінг проведений висококваліфікованим фахівцем Денисом Пашевіним ‒ науковим співробітником, доцентом медичного університету зі стажем викладання 20 років. Денис має величезний досвід, є інструктором з надання домедичної допомоги TCCC рівнів ASM і CLS, одним з розробників гемостатичних препаратів, постійно проводить підготовку лікарів для ЗСУ.

На тренінгу:

‒ дізналися про алгоритм MARCHE та його складові, факти про кров, ознаки кровотечі та кровоспинні засоби, турнікети, джгути та важливі принципи роботи з ними, основи зовнішнього масажу серця та методи зупинки немасивних кровотеч, дії для зігрівання потерпілого, а також загальну хронологію надання допомоги;

‒ навчилися зупиняти кровотечу методом накладання турнікету, тампонади, оцінювати свідомість постраждалого та звільняти дихальні шляхи, здійснювати зовнішній масаж серця, проводити огляд постраждалого, викликати швидку та багато інших корисних речей.

Навички першої допомоги – критична необхідність для кожної людини, особливо в умовах війни, а працюючи зі здобувачами, викладач обов’язково має володіти основами домедичної допомоги ‒ це може врятувати життя.