Кафедра економіки, обліку і оподаткування
Національний університет "Чернігівська політехніка"

Лекція від фахівців Головного управління Державної казначейської служби України у Чернігівській області

Лекція від фахівців Головного управління Державної казначейської служби України у Чернігівській області

14.12.2023 представниками Головного управління Державної казначейської служби України у Чернігівській області проведена лекція щодо пріоритетних напрямків роботи Казначейства для здобувачів вищої освіти спеціальності 071 «Облік і оподаткування» Національного університету «Чернігівська політехніка».

 

 

Мета лекції – набуття та поглиблення знань здобувачів вищої освіти щодо механізму функціонування бюджетної системи України, що передбачено Стандартом вищої освіти України зі спеціальності «Облік і оподаткування». Організатором та модератором зустрічі є к.е.н., доц. Т.В. Клименко

Навчальний захід почався зі вступного слова Начальника ГУ ДКСУ у Чернігівській області Анатолія ЛІТОША, який розповів про становлення Державної казначейської служби України, її функції та роль у забезпеченні життєдіяльності країни, про перспективи працевлаштування в казначействі випускників спеціальності «Облік і оподаткування».

Під час лекції керівники структурних підрозділів ГУ ДКСУ ознайомили слухачів з питаннями щодо:

- ролі Казначейства в електронному адмініструванні податків (доповідач – Роман ЗІНЧЕНКО);

- порядку казначейського обслуговування державного та місцевих бюджетів за витратами (доповідач – Валентина ДОРОХОВА);

- інформаційного забезпечення органів Казначейства (доповідач – Євгеній МОСТІПАН);

- ролі Казначейства в модернізації системи бухгалтерського обліку у державному секторі (доповідач – Тетяна КАЗИМИР);

- формування і подання фінансової та бюджетної звітності розпорядниками та одержувачами бюджетних коштів (доповідач – Людмила КАЛИТА).

Здобувачі вищої освіти та викладачі отримали корисну і цікаву інформацію та мали можливість поставити запитання з тематики лекції й отримали ґрунтовні відповіді від фахівці ГУ ДКСУ у Чернігівській області.

Кафедра економіки, обліку і оподаткування Національного університету «Чернігівська політехніка» дякує Головному управлінню Державної казначейської служби України у Чернігівській області за співпрацю у підготовці фахівців у сфері обліку і оподаткування.