Кафедра економіки, обліку і оподаткування
Національний університет "Чернігівська політехніка"

Участь у форумі та вокршопі у рамках проєкту UniCities

Участь у форумі та вокршопі у рамках проєкту UniCities

23 травня 2023 р. у рамках проєкту Erasmus «Розкриття трансформативного потенціалу українських університетів для розбудови кліматично нейтральних та сталих міст» відбувся форум «UniCities Transition Lab Forum» та воркшоп від нової ініціативи ЄС - UniCities, що має на меті підвищити потенціал зеленої відбудови українських міст. Участь у онлайн-заходах взяли завідувач кафедри економіки, обліку і оподаткування, д.е.н., професор Дерій Ж.В., доцент кафедри економіки, обліку і оподаткування, к.е.н. Гнедіна К.В., а також здобувачка вищої освіти спеціальності 051 «Економіка», учасниця наукового клубу «Юні агенти змін» Сорока А.В.

 

 Спікерами заходу виступили представники Європейської комісії, інституцій Іспанії та Швеції, які реалізують ініціативи у сфері боротьби зі зміною клімату та забезпечення екологічної безпеки міст, а також представники Чернігівської міської ради, вітчизняних екологічних організацій. Зокрема, у роботі форуму взяв участь Патрік Чайлд, заступник генерального директора Генерального директорату з питань навколишнього середовища Європейської комісії, керівник місії «Кліматично нейтральні та розумні міста», присвятивши свою доповідь питанням сприяння зеленій реконструкції міст України та участі у цих процесах міст Європи. На важливості ролі університетів у реконструкції та зеленому переході наголосила Дебора Домінго, проректор зі сталого розвитку Університету Валенсії. Перспективи та напрями сталої відбудови міст України висвітлила Наталія Хольченкова, начальник відділу міжнародних відносин та інвестицій Чернігівської міської ради.

 Учасники інтерактивного воркшопу мали можливість поділитися власним досвідом та згенерувати ідеї щодо перспектив  і можливостей співпраці різних інституцій для забезпечення сталого відновлення міст України.

Здобувачка вищої освіти НУ «Чернігівська політехніка», учасниця наукового клубу «Юні агенти змін» Анастасія Сорока взяла участь у якості спікера у роботі платформи "Роль університетів у реконструкції та зеленому переході", долучившись до обговорення питання ролі здобувачів вищої освіти у зеленій відбудові України разом з іншими спікерами.