Кафедра економіки, обліку і оподаткування
Національний університет "Чернігівська політехніка"

Участь в програмі обміну Sakura Science Exchange Program (Японія)

Участь в програмі обміну Sakura Science Exchange Program (Японія)

Доцент кафедри економіки, обліку і оподаткування, к.е.н. Гнедіна Катерина Володимирівна та здобувачі вищої освіти НУ «Чернігівська політехніка» взяли участь у грантовій програмі обміну Sakura Science Exchange Program, яка проводиться Японським агентством з науки та технологій.

 

Під час Міжнародного зимового семінару 2023, який відбувся у рамках програми, к.е.н. Гнедіна К.В. презентувала результати досліджень на тему «Renewable energy development in Ukraine: modern challenges and prospects in the context of decarbonization of energy sector» та висвітлила актуальні питання щодо забезпечення енергетичної безпеки України, відбудови енергетичного сектору та проблем його декарбонізації, перспектив розвитку відновлюваної енергетики.

Під час візиту учасники програми мали можливість ознайомитися з особливостями діяльності університетів Японії, результатами досліджень науковців, відвідавши інженерний факультет та факультет природничих наук університету Ямагата (Yamagata University), UGAS Iwate University, а також дізналися про інноваційні підходи до зменшення негативного впливу на навколишнє середовище та охорони природи.