Кафедра економіки, обліку і оподаткування
Національний університет "Чернігівська політехніка"

30-та Ювілейна конференція ВПГО «Спілка аудиторів України»

30-та Ювілейна конференція ВПГО «Спілка аудиторів України»

22 лютого 2022 року відбулася 30-та Ювілейна конференція ВПГО «Спілка аудиторів України» на тему «Аудит та зміни у професії: практика та відповідь професії на нові виклики», в якій взяли участь представники кафедри бухгалтерського обліку, оподаткування та аудиту Національного університету «Чернігівська політехніка»: к.ф.-м.н., доцент, завідувач кафедри Юрченко Марина Євгеніївна, д.е.н., професор Гоголь Тетяна Анатоліївна, к.е.н., доцент Гливенко Валентина Василівна, к.е.н., доцент Клименко Тетяна Вікторівна, к.е.н., доцент Сидоренко Олександр Олексійович.

 

Мета конференції – привернути увагу фахівців з обліку, звітності та аудиту до  питань МСА, якості аудиту, МСФЗ, міжнародних стандартів інтегрованої звітності, IT-технологій в аудиті.

У заході взяли участь представники регуляторних установ, бізнесу, наукових кіл і професійних організацій. На тематичних панелях з доповідями виступили провідні фахівці у сфері аудиту не тільки з України,  але й з США, Великої Британії, Грузії, Румунії, Азербайджану, Литви, Естонії та ін. країн (ВПГО «Спілка аудиторів України», КНЕУ ім. Вадима Гетьмана, Аудиторська палата України, Федерація професійних бухгалтерів та аудиторів України, CIMA, IFC Corporate Governance Team (USA), проєкт ЄС «Впровадження практики ЄС з бухгалтерського обліку, фінансової звітності та аудиту в Україні», Національний банк України, НКЦПФР, Орган суспільного нагляду за аудиторською діяльністю, ВГО «Спілка податкових консультантів України», ВПГО «Федерація аудиторів, бухгалтерів та фінансистів Агропромислового комплексу України», Світовий банк, BDO Global, Міжнародна команда з розбудови потенціалу ICAEW, Служба нагляду за обліком, фінансовою звітністю та аудитом Грузії, Палата фінансових аудиторів (Румунія), Палата аудиторів Азербайджану, Литовська палата аудиторів та ін.).

Під час заходу обговорювалися питання, присвячені забезпеченню якості аудиту та найкращим його практикам, змінам і підходам до традиційного аудиту, особливостям провадження цифрового аудиту, підходам до аудиту нефінансової звітності. Зокрема, фахівці обговорили стан та перспективи розвитку контролю якості аудиторської діяльності, майбутнє бухгалтерського обліку та еволюцію аудиторської професії з урахуванням світових тенденцій, вплив технологій на процес аудиту, формуванню ESG-звітності про сталий розвиток і зростаючу потребу в адекватній впевненості тощо.

Кафедра бухгалтерського обліку, оподаткування та аудиту Національного університету «Чернігівська політехніка» вітає ВПГО «Спілка аудиторів України» з 30-річним ювілеєм, бажає подальшого розвитку та успіхів у професійній діяльності.

Дякуємо за цікавий захід і сподівається на співпрацю у підготовці фахівців у сфері аудиту фінансової звітності.