Кафедра економіки, обліку і оподаткування
Національний університет "Чернігівська політехніка"

Участь у вебінарі від консорціуму ORCID

Участь у вебінарі від консорціуму ORCID

08 червня 2022 року викладачі кафедри бухгалтерського обліку, оподаткування та аудиту НУ «Чернігівська політехніка» взяли участь у вебінарі, організованому Державною науково-технічною бібліотекою України спільно з міжнародною некомерційною організацією ORCID, присвяченому можливостям участі закладів вищої освіти і наукових установ України в консорціумі ORCID.

Під час вебінару обговорили питання використання інструментів ORCID науковими (науково-педагогічними) працівниками установ, адміністраторами інституційних репозитаріїв і видавцями, визначили можливості, які відкриває для українських установ участь в ньому, окреслили основні напрями взаємодії електронних систем установ з платформою ORCID, можливості ORCID Member API та ін.

Спікерами вебінару стали координатор національних консорціумів міжнародної некомерційної організації ORCID Палома Марін-Арраїза, завідувач відділу наукових досліджень та цифровізації ДНТБ України Сабіна Аугунас і старший науковий співробітник відділу наукових досліджень та цифровізації ДНТБ України Наталія Калюжна.

Дякуємо організаторам вебінару консорціуму ORCID та Державній науково-технічній бібліотеці України за цікавий науковий захід.