Кафедра економіки, обліку і оподаткування
Національний університет "Чернігівська політехніка"

Зустріч з О.О. Пиркалом

Зустріч з О.О. Пиркалом

28 червня 2021 року Україна відзначатиме 25-ту річницю Конституції, головного нормативно-правового акту держави, який закріплює основи суспільного ладу, державний устрій, систему, порядок утворення, принципи організації і діяльності державних органів.

Ухвалення Конституції закріпило правові основи незалежної України, її суверенітет і територіальну цілісність, стало важливим кроком у забезпеченні прав людини та громадянина, сприяло подальшому підвищенню міжнародного авторитету України на світовій арені.

Саме  з нагоди 25-ти річчя Конституції було проведено онлайн зустріч викладачів та ЗВО кафедри бухгалтерського обліку, оподаткування та аудиту ННІЕ з представником статистичного управління, головним спеціалістом відділу поширення інформації та комунікацій Пиркалом Олександром Олександровичем.

Обговорили питання законотворчості та конституціоналізму,  важливості статистичної інформації.

Також було здійснено огляд статистичної інформації, в тому числі на веб-сайті Головного управління статистики у Чернігівській області та «Статистичного щорічника Чернігівщини», в якому згрупована інформація за видами економічної діяльності, за видами продукції, за організаційно-правовими формами, у розрізі міст обласного значення та районів, у порівнянні з регіонами України.

Дана статистична інформація важлива для обговорення, проведення аналізу та прийняття виважених рішень під час проведення наукових пошуків.

Дякуємо за проведену зустріч та сподіваємося на подальшу співпрацю.