Кафедра економіки, обліку і оподаткування
Національний університет "Чернігівська політехніка"

Лекція від стейкхолдера

Лекція від стейкхолдера

01.04.2021 року відбулася лекція з дисципліни “Інформаційні системи і технології в обліку і аудиті” для груп ОА-071 та ОАт-191 за участю запрошеного гостя - спеціаліста у сфері IT – Віталія Перетятько.

Темою зустрічі була методика передачі бухгалтерської та податкової звітності засобами телекомунікаційного зв’язку. Здобувачі вищої освіти дізналися про електронний цифровий підпис та його призначення. Лектор надав практичні поради, в якому сертифікаційному центрі краще отримати такий підпис. Як за допомогою “Електронного кабінету платника податку” можна надати податкову звітність до контролюючих органів. В реальному режимі часу було продемонстровано весь процес створення податкової звітності та її передачі до державної податкової служби. Здобувачі змогли отримати наочний досвід як виглядає офіційно надіслана звітність та відхилена.
Лекція викликала жвавий інтерес у здобувачів вищої освіти, адже в сучасних умовах господарювання звітність до контролюючих органів подається тільки в електронному вигляді.
Кафедра бухгалтерського обліку, оподаткування та аудиту щиро дякує пану Віталію за приділений час і за цікаву, змістовну та актуальну інформацію.