Кафедра економіки, обліку і оподаткування
Національний університет "Чернігівська політехніка"

Фінальний форум міжнародного проекту "New Media"

Фінальний форум міжнародного проекту "New Media"

25-26 вересня 2020 року відбувся Фінальний форум Міжнародного проекту “New media”, учасником якого була тренер проекту Ю.М. Перетятько.

На фінальному форумі були підведені підсумки проекту “New media” - правозахисної програми для молодих журналістів та блоггерів з України та Молдови. Реалізується Фундацією Прав Людини в Україні, Молдові, Литві, при координації ГО «Центр гендерної освіти» за підтримки НУ «Чернігівська політехніка».

Форум розпочався із вітального слова Віктора Денисенка прямим включенням із Вільнюса. З учасниками форуму зустрівся Посол Литовської Республіки в Україні Вальдемарас Сарапінас. Пан  Вальдемарас розповів із перших уст про теперішні та майбутні проекти, які будуть реалізовуватися на теренах України за підтримки Литовської Республіки, а також відповів на численні запитання учасників. Головною подією форуму була презентація результатів проекту від команд Чернігівської та Сумської області. Завершальним етапом було обговорення викликів та пошук потенційних рішень при реалізації майбутніх проектів. Форум модерував Евгеній Фомін.   

За час реалізації проекту було проведено 15 блог-кафе, дві чотириденні школи, 3 круглі столи та фінальний  форум у Києві. До проекту долучилися 25 учасників, які написала майже 200 блогів, висвітлюючи гострі питання соціального, економічного, політичного життя суспільства, лідерства, освіти тощо.

Ю.М. Перетятько, як тренер проекту, провела 3 блог-кафе, які були присвячені сортуванню побутових відходів, написанню текстів, оформленню блогів та монтажу відео для відеоблогів.

Учасницями тренерської команди були здобувачки вищої освіти Дарья Норець та Вікторія Швець. Неоціненним досвідом для них стало спілкування з однодумцями, обмін досвідом із партнерами проекту та отримання тих soft skills, які дуже потрібні в майбутньому професійному житті.