Кафедра економіки, обліку і оподаткування
Національний університет "Чернігівська політехніка"

Тиждень української мови та культури

Тиждень української мови та культури

З 9 по 13 листопада 2015 року на кафедрі бухгалтерського обліку, оподаткування та аудиту обліково-економічному факультету ННІ економіки ЧНТУ пройшов тиждень української мови та культури.

На обліково-економічному факультеті велика увага приділяється формуванню високої мовної культури та національної свідомості, поваги до культури рідного народу. Цьому сприяє щорічне проведення Тижня української мови та культури за участю викладачів кафедри бухгалтерського обліку, оподаткування та аудиту, а також студентів спеціальності «Облік і аудит». Зокрема, в рамках заходу була організована виставка предметів народної творчості, які були презентовані викладачами та студентами, а також конкурс тематичних плакатів.

Різноманіття вишитих рушників, панно, картин, сорочок нікого не залишило байдужим. Так, на виставці були представлені вишиті рушники та сорочки, створені доцентом кафедри Клименко Оленою Михайлівною та старшим викладачем Лаптій Тетяною Миколаївною, а також мамами та бабусями викладачів і студентів. Деякі з представлених експонатів мали понад 100-річну історію. Яскраві та самобутні предмети народної творчості представила на виставці старший викладач кафедри Ніпорко Наталія Іванівна – родинний рушник та старовинний глиняний посуд .

Студенти-обліковці взяли активну участь у конкурсі плакатів, чим виявили свою зацікавленість мовними проблемами сьогодення та розуміння ключової ролі мови у процесі націєтворення.

Висловлюємо щиру подяку всім учасникам за незгасиме бажання творити та втілювати свої ідеї у життя і бажаємо нових творчих здобутків!