Кафедра економіки, обліку і оподаткування
Національний університет "Чернігівська політехніка"

Підвищення педагогічної майстерності

Підвищення педагогічної майстерності

25-26 жовтня відбувся семінар “Методика викладання облікових дисциплін” у Житомирському державному технологічному університеті. Участь у семінарі прийняли більше 80 викладачів з усіх куточків України.

 

Серед них викладачі Чернігівського державного технологічного університету В.П. Онищенко, Я.В. Петраков та Ю.М. Перетятько.

Семінар розпочався із вітального слова ректора ЖДТУ д.т.н, професора П.П. Мельничука.

В перший день із цікавими доповіданнями виступали д.е.н., професор, Заслужений діяч науки і техніки України Ф.Ф. Бутинець, д.е.н., професор О.В. Олійник, д.е.н., професор  Л.В. Чижевська та д.е.н., професора, завідувача кафедри обілку і аудиту та маркетингу Київського університету туризму, економіки і права Г.Г. Кірейцев, д.е.н., професор Т.В. Давидюк та к.е.н., доцент К.В. Шиманська.

Ф.Ф. Бутинець презентував доповідь на тему “Новаторський підхід у викладанні облікових дисциплін”. О.В. Олійник познайомила учасників семінару із останніми новинками підкомісії з обілку і аудиту Науково-методичної комісії Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України. Г.Г. Кірейцев дав практичні поради молодим викладачам. Т.В. Давидюк ознайомила із новою навчально-методичною документацією.

В цей же день відбувся майстер клас з віршування, де учасників семінару навчали вмінню віршувати.

Другий день був не менш насичений та вражаючий. В цей день учасники семінару могли ознайомитися із методикою викладання облікових дисциплін  в Інституті обліку і фінансів (ЖДТУ). Також відбувся вебінар із к.е.н.. доцентом Брестського державного технологічного університету М. Гора (Чехія), який розповів про особливості написання дипломів та магістерських робіт у Чехії.

Закінчився семінар врученням сертифікатів та екскурсійною програмою по місту Житомир.

Чернігівський державний технологічний університет за багаторічну плідну співпрацю, професіоналізм, висвітлення податкової та бухгалтерської тематики на високому рівні, неупередженість у роботі, відданість високим професійним стандартам отримав ПОДЯКУ від Житомирського державного технологічного університету.

 

 

Свої враження від участі у семінарі ділиться Ю.М. Перетятько. Я вже не перший раз приймаю участь у семінарі “Методика викладання облікових дисциплін”, який проходить у Житомирському державному технологічному університеті. І кожен раз відмічаю високий професіоналізм його організації, за що хочу подякувати його організатору Л.В. Чижевській та її помічникам.

Особливістю семінару є те, що викладачі ЖДТУ відкриті до спілкування та активно діляться власною методикою викладання облікових дисциплін у ЖДТУ. Багато часу відводиться для спілкування у неформальній обстановці, де обговорюються останні зміни в обліковому законодавстві, учасники семінару обмінюються власним досвідом викладанням дисциплін, діляться новинами у сфері конференцій.

Фотографії