Кафедра економіки, обліку і оподаткування
Національний університет "Чернігівська політехніка"

У новий навчальний рік з новим посібником

У новий навчальний рік з новим посібником

Із друку вийшов навчальний посібник Облік і аудит у страхових організаціях Леня Василя Степановича.

 


 

 

Посібник складається із 13 тем, в яких висвітлено найважливіші питання обліку та аудиту господарських операцій страхових організацій. Серед них формування та облік статутного капіталу та технічних резервів, резервів зі страхування життя та обов’язкових видів особистого страхування,  облік страхових платежів та операцій перестрахування, облік розміщення страхових резервів, звітність страхових організацій тощо.

Посібник розраховано для підготовки студентів, слухачів системи підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації, працівників бухгалтерій страхового бізнесу, які вже засвоїли теорію бухгалтерсько­го обліку та фінансовий облік. У посібнику висвітлюються основні особливості організації обліку, звітності, аналізу, аудиту та порядку відображення на рахунках бухгалтерського обліку господарських операцій страховиків.

 

Особливістю посібника є те, що в ньому, крім теоретичного ма­теріалу, містяться завдання для самопідготовки, практичні завдання та тести з основних питань здійснення бухгалтерського обліку та ау­диту в страхових компаніях.