Кафедра економіки, обліку і оподаткування
Національний університет "Чернігівська політехніка"

Стипендіати Завтра.ua

Стипендіати Завтра.ua

21 травня 2010 року стартував 4-й молодіжний форум Стипендіальної програми Фонду Віктора Пінчука «Завтра.UA», який зібрав 320 найкращих студентів України, в тому числі і студентів Чернігівського державного технологічного університету спеціальності ”Облік і аудит” Клименко Наталію та Журбу Олену.

 

Конкурс проходить у два етапи. На першому етапі відбувається відбір студентів незалежними експертами за результатами оцінки письмових анонімних робіт. На другому етапі – під час проведення очних змагальних процедур. Другий тур відбувався у кілька днів. У перший день проводилися командоутворюючі тренінги та посвята в Спільноту стипендіатів. Другий день був присвячений розробці соціальних проектів. Третій день - лекціям та дискусіям на тему «Світ твого завтра: що очікувати, до чого готуватися, як діяти». З лекціями перед стипендіатами виступили професор Стокгольмської бізнес-школи і автор бестселера «Бізнес у стилі фанк» Йонас Ріддерстрале, керівник і директор зі стратегічного розвитку компанії «Grameen Creative Lab» Саскія Бруштейн і один з провідних російських макроекономістів-теоретиків Михайло Хазін. Зі студентами також поділилися своїм досвідом та історіями успіху спеціально запрошені гості: керівник компанії «GSC Game World» та автор хітів комп’ютерних ігор «Казаки» та «Сталкер» Костянтин Григорович, виконавчий директор Європейської бізнес асоціації Анна Дерев’янко, ресторатор Маргарита Січкар, науковець Максим Стріха, народний депутат України Андрій Шевченко, співзасновник та керуючий партнер Horizon Capital Наталія Яресько, лідер партії «Фронт Змін» Арсеній Яценюк.

Стипендіатами можуть стати студенти, які мають високий інтелектуальний рівень та комунікативні здібності.

Власними враженнями від цьогорічного конкурсу 4-ого молодіжного форуму Стипендіальної програми Фонду Віктора Пінчука «Завтра.UA» поділяться переможці Клименко Наталія та Журба Олена.

Як Ви вирішили прийняти участь у конкурсі?

Клименко Наталія (К.Л.) та Журба Олена (Ж.О.) – все почалося з участі у студентській конференції Чернігівського державного технологічного університету, а потім під керівництвом Петракова Ярослава Валерійовича ми написали конкурсні роботи та подали їх до конкурсної комісії фонду Пінчука.

Які назви Ваших робіт   

Ж.О. – ”Економічні злочини в період кризи: обліковий аспект”

К.Н. – ”Застосування аналітичних процедур при отриманні аудиторських доказів щодо операцій виробничого циклу для завдання з надання впевненості”

Які були Ваші почуття, коли дізналися, що стали переможцями?

К.Н.  – У мене був День народження. Ввечері дзвонить мені Олена (прим. авт.- Журба Олена) та запитує чи я перевіряла свою електронну пошту. Я швидко сіла за компютер відкрила електронного листа та читаю: ” Якщо ти це читаєш, значить ти – найкращий з найкращих, переможець загальнонаціонального конкурсу, коротше – стипендіат…”.

Ж.О. – Ми спочатку не зрозуміли, що ця фраза означала! А потім на сайті Завтра.ua  побачили свої прізвища у списку переможців.

З якими труднощами зіткнулися на Конкурсі?         

К.Н. – Не було ніяких перешкод. Перед Конкурсом дуже хвилювалася, ніч взагалі не спала. Довго думала, що вдягти (сміється). Увесь Конкурс побудований на політиці ”Мозкового штурму” – та ми справилися, хоча втомлювалися, бо весь день був насичений різними подіями, конкурсами, завданнями від тренерів та зустрічами.

Ж.О. – А я почувала себе як перед святом (сміється).

 Як називалися Ваші соціальні проекти, які Ви створювали спеціально для Конкурсу?

К.Н. – ”Дитяча посмішка”. Це соціальний проект направлений на психологічне розуміння учнів 1-3 класів шляхом тлумачення їх малюнків.

Ж.О. – ”Твое майбутнє”. Соціальний проект направлений на підтримку дітей – сиріт в професійній орієнтації та підготовці їх до вступу у ВНЗ. До речі, наш проект виграв.

Дівчата, а як Ви поставилися до того, що Ви конкурували між собою, адже Ви друзі?

Ж.О. – Це була дружня конкуренція

К.Н. – Ми поставилися як до гри, а тому нашій дружбі нічого не загрожує (сміється).

Чи подружилися Ви з новими людьми?

К.Н. Так, звичайно. Подружилися із багатьма студентами з різних куточків України. Незабаром із стипендіатами, збираємося підніматися на Говерлу.

Які Ваші враження від того, що стали Стипендіатами Конкурсу Завтра.ua?

Ж.О. – Головне не стипендія, а можливість стати учасниками спільноти стипендіатів Завтра.ua. Відвідати форум та використовувати різноманітні можливості, які надає програма, реалізація себе у соціальних проектах та зустрічі з різними відомими особистостям

К.Н. Я ще хочу та, нажаль, не можу.

Ваші побажання майбутнім стипендіатам.

К.Н. та Ж.О. Звичайно, це приймати участь. Проте, проблема наших студентів у відсутності ініціативи та розумінні навіщо йому це потрібно. Бажаємо, щоб кожний студент Чернігівського державного технологічного університету прочитавши цю статтю захотів стати стипендіатом.

 

Від автора. Від спілкування з дівчатами отримала велике задоволення. На запитання відповідали із захопленням, інколи перебиваючи одна одну із фразами: ”А пам’ятаеш…”, ”А це було ось так…”, ”А я думаю, що…”.    На мою думку, Конкурс для дівчат став своєрідним барєром, який Вони блискуче здолали та змогли показати себе у іншому середовищі – зовсім для себе не знайомому. До речі, стипендіати Конкурсу будуть отримувати по 942 грн. кожен місяць протягом року.

Шановні студенти – майбутні учасники – не бійтеся проявляти свою ініціативу та брати участь у конкурсах різного спрямування. Викладачі кафедра ”Обліку і аудиту” допоможуть Вам та спрямують Ваші дії.

Моменти Конкурсу