Кафедра економіки, обліку і оподаткування
Національний університет "Чернігівська політехніка"

Круглий стіл на тему "Сплата податків під час воєнного стану"

Круглий стіл на тему "Сплата податків під час воєнного стану"

20.05.2022 р. в рамках тижня науки ННІЕ НУ «Чернігівська політехніка» було проведено круглий стіл на тему «Сплата податків під час воєнного стану», яка стала актуальною та доречною з урахуванням того факту, що з початку воєнного стану в Україні чимала кількість підприємств змушена тимчасово призупинити діяльність, особливо в тих містах та селах України, де їх робота виявилася взагалі неможливою через жорсткі військові дії країни-агресора — російської федерації. На питання присутніх відповідав Шуба Олег Маркович, начальник ЧДПІ Головного управління ДПА Чернігівської області.

Водночас обговорювалися питання спрощеної системи оподаткування з особливостями переходу на пільгову ставку 2% єдиного податку, змін та пільг для ФОП на час воєнного стану, проведення податкових перевірок (камеральних, фактичних), відповідальності платників податків та їх звільнення від передбаченої Податковим кодексом відповідальності з обов’язковим виконанням таких обов’язків протягом шести місяців після припинення або скасування воєнного стану в Україні та ін.

Олег Маркович привітав усіх присутніх з Днем науки, наголосивши при цьому на його особливість в цьому році: «Ми впевнені, що Україна переможе, українська наука переможе. І це буде перемога світла над темрявою, прогресу над стагнацією!»

Модератором заходу була д.е.н., доцент Акименко Олена Юріївна.