Кафедра економіки, обліку і оподаткування
Національний університет "Чернігівська політехніка"

Участь у тренінгу «Міжнародні та національні зобов’язання для захисту прав жінок та чоловіків і забезпечення сталого миру»

Участь у тренінгу «Міжнародні та національні зобов’язання для захисту прав жінок та чоловіків і забезпечення сталого миру»

Доцент О.Ю. Акименко 27.01.2022 р. була присутньою на тренінгу «Міжнародні та національні зобов’язання для захисту прав жінок та чоловіків і забезпечення сталого миру», проведеному при підтримці ГО “Центр розвитку демократії”, ГО «Спілка жінок Чернігівщини» та НМЦ ”Федерації профспілкових організацій» Чернігівської області.

Захід було проведено Еллою Ламах – Головою Ради ВГО «Центр - розвиток демократії» в рамках проекту «Синергія міжнародних зобов’язань у місцевих стратегіях та планах дій як інструмент підтримки миру». На тренінгу були обговорювалися:

 - міжнародні та національні зобов’язання для досягнення рівності жінок і чоловіків;

- сучасні бачення безпеки та протидії безпековим викликам. Міжнародний порядок денний “Жінки, мир та безпека” та «Молодь, мир та безпека»;

- протидія насильству;

- сучасні вимоги до моніторингу та оцінки міжнародних та національних зобов’язань з гендерної політики та порядку денного «Жінки, мир та безпека»;

- впровадження гендерної політики на місцевому рівні.

Метою проведення заходу було – отримання знань посилених міжнародним досвідом щодо гендерної політики, порядку денного «Жінки, мир та безпека» та їх впровадження при розробці, введенні в дію стратегій розвитку, програм, планів заходів обласного та місцевого рівнів для підтримання миру і суспільної злагоди.