Кафедра економіки, обліку і оподаткування
Національний університет "Чернігівська політехніка"

Міжнародна науково-практична конференція «Розвиток бухгалтерського обліку, економічного аналізу та аудиту у ХХІ-му столітті»

Міжнародна науково-практична конференція «Розвиток бухгалтерського обліку, економічного аналізу та аудиту у ХХІ-му столітті»

6-7 листопада 2015 р. в м. Житомир на базі Житомирського державного технологічного університету відбулася Міжнародна науково-практична конференція «Розвиток бухгалтерського обліку, економічного аналізу та аудиту у ХХІ-му столітті».

ЧНТУ на даному заході представляв доцент кафедри бухгалтерського обліку, оподаткування та аудиту Онищенко В.П. 

Захід було проведено на дуже високому рівні. Виступали відомі науковці Бондар М.І. (КНЕУ, м. Київ), Дрозд І.К. (КНУ Шевченка, м. Київ), Крупка Я.Д. (ТНЕУ, м. Тернопіль), Куцик П.О. (ЛКА, м. Львів), Легенчук С.Ф. (ЖДТУ, м. Житомир), Левицька С.О. (НУВГП, м. Рівне), Свірко С.В. (КНЕУ, м. Київ), , Remlein Marzena (Poznan University of Economics & Business, Poland), Martynuk Tereza (Sopocka Szkoła Wyższa, Poland), Sevic Zelijko (Sohar University, All Sohar, Oman).

Центральне місце в обговоренні на конференції зайняла дискусія щодо змістового наповнення спеціальності 071 “Облік і оподаткування”. Була прийнята Резолюція конференції, згідно якої пропонується подати пропозицію МОН розглядати оподаткування на мікрорівні як складову професійних компетентностей фахівців з обліку, а щодо макрорівня, то це є і повинна бути компетенція фахівців спеціальності 072 “Фінанси, банківська справа та страхування”. Економічний аналіз та аудит також є невід’ємною частиною спеціальності 071 “Облік і оподаткування”.

На конференції були обговорені сучасні тенденції розвитку бухгалтерського обліку, стандартизації державного аудиту, якості аудиторських послуг, консолідованої фінансової звітності, звітності з корпоративної соціальної відповідальності, сучасні виклики щодо підготовки фахівців з обліку.