Кафедра економіки, обліку і оподаткування
Національний університет "Чернігівська політехніка"

Знайомство з роботою Національного банку України

27 жовтня 2015 року студенти 4-го курсу обліково-економічного факультету напряму підготовки «Облік і аудит» та викладачі кафедри бухгалтерського обліку, оподаткування та аудиту відвідали Управління Національного банку України в Чернігівській області.

Провідні фахівці фінансової установи ознайомили студентів з історією становлення Національного банку України, цікавими відомостями про Управління НБУ в Чернігівській області (зокрема про 200-річну будівлю, в якій розташоване Управління, що є історичною пам'яткою культури), а також із особливостями роботи НБУ та його територіальних управлінь, їх основними  функціями, взаємовідносинами з банківськими установами.

Студентам представили відділ готівкового обігу і касових операцій, продемонстрували пам’ятні монети і банкноти, присвячені видатним подіям, особистостям, історичним, культурним, спортивним заходам, емісія яких проводиться НБУ.

Головний бухгалтер Управління розповіла про організацію бухгалтерського обліку, системи внутрішнього контролю та порядок проведення зовнішнього аудиту установи, систему електронних розрахунків (СЕП).

Наприкінці студенти поставили запитання представникам Управління, учасники зустрічі обговорили перспективи розвитку фінансового сектору національної економіки в цілому та банківської системи зокрема.